Groene leningen afsluiten en vergelijken met de beste voorwaarden

Groen lenen en lage tarieven, het is allemaal begonnen halverwege 2008. Een groene hypotheek, een groene lening. Iedereen moest volgens die maatschappijen groen gaan lenen. Nu, begin 2010, zijn er nog maar weinig Nederlanders die groen lenen. Maar wat is groen lenen eigenlijk? U weet waarschijnlijk ook dat het iets te maken heeft met de natuur, het milieuverbruik, het zogenaamde groen. Maar hoe precies, wat is het precies? Dat vertellen wij u in dit artikel over groen lenen. U kunt een groene lening aanvragen met de beste voorwaarden voor het financieren van de aanschaf van zonnepanelen in Nederland.

lening afsluiten contant geld

Verschillende maatschappijen en kredietverstrekkers van groene leningen (zoals ING en KBC) hebben zelfs een actie gehouden in 2008, bij een hypotheek kon u kans maken op een groene hypotheek, als u alles milieubewuster zou doen. Een groene lening kunt u aanvragen bij de bank als u uw huis wilt renoveren om deze op een andere wijze energiezuiniger te maken. Een groene lening of hypotheek is dus in feite goedkoper dan een normale hypotheek of lening of een ander soort hypotheek. Dit omdat in feite de bank of een kredietverstrekker u beloond met minder rente wat u moet afbetalen, omdat u uw eigen huis energiezuinig zou willen gaan maken. Na renovatie krijgt uw opgeknapte huis een energielabel, dit geeft aan hoe energiezuinig het huis is. De hoogte van het te lenen bedrag wordt dus aan deze energielabel gekoppeld. Er komen ook groene leningen op de markt voor de aanschaf van een auto tegen een lager rentetarief.

makkelijk geld lenen

Hoe meer energiebesparende maatregelen genomen worden in uw eigen huis als eigenaar, hoe lager de rente en hoe hoger het bedrag dat u mag lenen van de bank of de zogenaamde kredietverstrekker die voor energiezuinig is. Sinds 2009 is het ook mogelijk om een groene lening af te sluiten met een bedrag dat onder de 25.000 euro ligt, voorheen, vanaf midden 2008 tot en met eind 2008 was dit nog niet mogelijk en was het minimum ongeveer 25.000 euro en het maximum ongeveer 100.000 euro. Maar vanwege de lage rente was dit wel mogelijk om terug te betalen, wat eigenlijk ook gewoon geldig is bij een normale hypotheek voor een huis als onderpand. Hetzelfde bij een energielening. Sommige mensen zoeken verschillende energieleningen of groene leningen tegen de beste tarieven die u voor informatie kunt aanvragen bij Dexia, Fortis of de Federale overheid.