Geld lenen bij vrienden of familie

Vandaag nog geld lenen kan vaak lastig zijn, maar hoeft uiteraard niet lastig te zijn. Waarschijnlijk hebt u vast wel eens verhalen gehoord over familie en vrienden die bij elkaar gingen lenen en dat dit fout afliep. Dat is natuurlijk mogelijk, omdat er ruzie kan ontstaan. Vaak denken familieleden of vrienden van elkaar dat zij dan wel even het geld een maand op kunnen schuiven, maar dat is natuurlijk niet slim. Het is gewoon slim om tussen vrienden en familieleden een contract op te stellen. In de volgende twee alinea's vertellen wij u de nadelen en de voordelen van het lenen bij familieleden en vrienden.

makkelijk geld lenen

Het is slim om deze mogelijkheid te bespreken met een externe adviseur. Hij of zij kan u dan vertellen of het wel slim is en u kunt dan de details bekijken. Denk zeker niet dat het rooskleuriger is dan het eigenlijk is, want u weet waarschijnlijk dat ook hier gevaren bij komen kijken. En het belangrijkste is eigenlijk: zet alles heel goed op papier. Stel een professioneel en goed contract op met beide handtekeningen, dat u zeker weet waar beide partijen aan toe zijn. Spreek ook een duidelijke kredietrente af en ga zeker samen om de tafel zitten om een contract te maken. En raffel dit zeker niet af, want het contract is eigenlijk de basis voor een goed verloop van het lenen.

makkelijk geld lenen

Dit zijn dingen die zeker moeten gebeuren, ook al is het uw eigen broer of beste vriend waarvan u leent. Juist omdat u deze personen zo goed kent, kan het fout gaan, omdat beide partijen er makkelijker over kunnen denken, maar de kredietverstrekker toch zijn geld wil ontvangen en dit ook terecht moet krijgen. Houdt u aan alle afspraken als u gaat lenen, dat is zeker belangrijk. Natuurlijk is het wel een voordeel dat waarschijnlijk de rente minder is dan bij een bank of een professioneel bedrijf als kredietverstrekker.